10. KLASSE

På Billeshave er 10. klasse noget særligt.

Undervisningen i skolens 10. klasser er niveaudelt sammen med skolens 9. klasser i dansk, matematik, engelsk og tysk. Eleverne bliver delt på fem hold inden for hvert fag, således at alle modtager undervisning sammen med andre, som er på cirka samme niveau som dem selv. Undervisningen varetages af et fagteam, som altid har din læring i fokus. Det betyder, at vi hele tiden følger din læring og faglige udvikling tæt, så din læring i de enkelte fag altid er optimal.

Ud over det er det meget vigtigt for skolens fagteam af 10. klasselærere, at der hele tiden foregår vedkommende, afvekslende og udfordrende undervisning, som har den enkelte elevs læring og udvikling i fokus.

Forskellige kurser, projekter og tværfaglige undervisningsforløb interagerer med hinanden på en dynamisk og udfordrende måde samtidig med, at der løbende sættes nye individuelle læringsmål.

I 10. klasse på Billeshave prioriterer vi udviklingen af elevernes samfundsmæssige og globale bevidsthed højt. Dette gør vi bl.a. gennem et interkulturelt samarbejde med forskellige andre europæiske skoler og gennem undervisning i det internationale fag "World citizen". Vi deltager i internationale skoleudvekslinger og møder personligt de værdier og forskelligheder, der præger os som europæere. Det er gennem sådanne personlige møder, at eleverne udvikler en europæisk forståelse og relationer til andre unge i EU.

Endvidere har vi i 10. klasse et særligt fokus på det tværfaglige og det at bruge fagene til noget. Derfor har vi også innovation og entreprenørskab som en naturlig del af vores undervisning.

Vi vil gerne påvirke eleverne til at blive de nye danske iværksættere og sikre, at de opnår kompetencerne til at virkeliggøre deres ideer. I løbet af året tilrettelægger vi derfor en række forløb i entreprenørskab og deltager bl.a. i "Danish Entrepreneurship Award", som er en idékonkurrence for fremtidens iværksættere.

I 10. klasse kvalificerer undervisningen endvidere til følgende prøver på FP10-niveau:

  • Dansk
  • Matematik
  • Engelsk
  • Tysk
  • Fransk
  • Fysik/kemi

Ud over undervisningen i disse fag deltager eleverne i 10. klasse alle i et brobygningsforløb i forhold til deres videre uddannelser. Herudover udarbejder eleverne en OSO-opgave, der tager udgangspunkt i deres individuelle uddannelsesplan, således at de står stærkest muligt i forhold til deres videre uddannelsesretning.

HDC_0006w.jpg
rugby.jpg
Rugby er en idræt hvor drenge bliver til mænd, vi går tilbage til rødderne og urmennesket.
RUGBY
kok_be.jpg
Har du en drøm om at arbejde professionelt som kok? Kokkelinjen giver dig en kvalificeret og inspirerende start på din kokkekarriere.
KOK
skateboard.jpg
Mod, fokus, teknik, nye tricks, fællesskab. ”Skateboardskolen” giver dig det hele. Come and join the club. Vi skater i timerne!
Skateboard
adventure_be.jpg
Mountainbike, klatring, kajak, adventure race og meget mere. ”Adventure” er for dig som elsker udfordringer og vild natur.
Adventure
art_be.jpg
Er du kreativ? Så bliv udfordret. Bliv inspireret. Bliv dygtig. ”Art & Design” styrker din kreativitet og dine kunstneriske muligheder.
Kunst
ridelinje2016.jpg
Spring, dressur og turridning. Ridning og hestepleje i fantastiske omgivelser. Ridning på Billeshave er en oplevelse for livet.
RIDNING
WhatsApp_Image_2017-03-13_at_8.31.43_PM.jpeg
Et år med Counterstrike. Det lyder måske som en drøm, og den går i opfyldelse på Billeshave Efterskole
ESPORT
NyLinje.jpg
Vi starter et nyt linjefag op til august 2018 - følg med her
NY LINJE 2018