UDDANNELSESVEJLEDNING

Strategi for vejledningsindsats:

På Efterskolen Billeshave vægter vi vejledning af de unge mennesker højt. Vi vil gennem samtaler, undervisning, praktikforløb m.v. sikre, at den unge kommer herfra med et godt grundlag til at vælge sin fremtid ud fra. Vejlederkontoret er placeret centralt på skolen. Kontoret har faste tidspunkter i skemaet, hvor eleverne kan træffe vejlederen. Derudover kan man efter nærmere aftale få en samtale, hvis dette skulle være nødvendigt.

Vejledningens formål er:

At sætte eleven i stand til at foretage valg af fortsat uddannelse på et bredt grundlag

At lette elevens overgang til ungdomsuddannelserne

Omdrejningspunktet i vejledningen er vejledningssamtalerne, som med afsæt i elevens uddannelsesplan fra tidligere drejer sig om elevens faglige, personlige og uddannelsesmæssige udvikling set som en helhed. Alle elever udarbejder en uddannelsesplan i samarbejde med skolevejlederen. Planen sendes til det valgte uddannelsessted sammen med tilmeldingen.

Samarbejde med forældrene

I et godt vejledningsforløb er forældrene de vigtigste personer for den unge. Derfor opfordrer vi til et tæt samarbejde mellem eleven og dennes forældre omkring den unges valg af ungdoms uddannelse, med støtte fra vejlederen. Derudover kan forældrene spille en stor rolle ved at tale med den unge om uddannelsesplaner eller tage med den unge til informations- og åbent-hus- arrangementer.

Vejledningsaktiviteter:

Følgende elementer udgør byggestenene i skolevejledningen på Billeshave Efterskole:

Brobygningsforløb, 10. klasse

Vejledningssamtaler

Uddannelsesplan

Obligatoriske Selvvalgte Opgave

Valg af ungdomsuddannelse (optagelse.dk)

Den obligatoriske selvvalgte opgave:

I løbet af skoleåret skal eleverne i 10. kl. lave en selvstændig opgave (kaldet OSO), som skal have tilknytning til elevens uddannelsesplan. Bedømmelsen af opgaven overføres til prøvebeviset


På Billeshave Efterskole vægter vi uddannelsesvejledning meget højt. Gennem samtaler, undervisning, brobygningsforløb m.v. sikrer vi, at den unge kommer herfra med et godt grundlag til at vælge sin fremtid ud fra. Vejlederkontoret er placeret centralt på skolen. Kontoret har faste tidspunkter i skemaet, hvor eleverne kan træffe vejlederen. Uddannelsesvejlederen indkalder eleverne til samtaler i løbet af skoleåret for at sikre en god overgang til ungdomsuddannelsen.

Vi har pt. samarbejde med UU-Lillebælt, som tager sig af alt det formelle, og som også er til stede på skolen, når der er forældresamtaler.

Herudover er vi ved at uddanne Jens, som er en af vores egne lærere, til UU-vejleder.

Vejledningsaktiviteter

Følgende elementer udgør byggestenene i skolevejledningen på Billeshave Efterskole:

  • Brobygningsforløb for 10. klasse
  • Vejledningssamtaler
  • Uddannelsesplan
  • Obligatorisk Selvvalgt Opgave (OSO) for 10. klasse
  • UEA-emner – eksempelvis informationssøgning og virksomhedsbesøg
  • Mulighed for besøg af gæstelærere fra forskellige brancher.
  • Optagelse.dk
HDC_0012w.jpg
rugby.jpg
Rugby er en idræt hvor drenge bliver til mænd, vi går tilbage til rødderne og urmennesket.
RUGBY
kok_be.jpg
Har du en drøm om at arbejde professionelt som kok? Kokkelinjen giver dig en kvalificeret og inspirerende start på din kokkekarriere.
KOK
skateboard.jpg
Mod, fokus, teknik, nye tricks, fællesskab. ”Skateboardskolen” giver dig det hele. Come and join the club. Vi skater i timerne!
Skateboard
adventure_be.jpg
Mountainbike, klatring, kajak, adventure race og meget mere. ”Adventure” er for dig som elsker udfordringer og vild natur.
Adventure
art_be.jpg
Er du kreativ? Så bliv udfordret. Bliv inspireret. Bliv dygtig. ”Art & Design” styrker din kreativitet og dine kunstneriske muligheder.
Kunst
ridelinje2016.jpg
Spring, dressur og turridning. Ridning og hestepleje i fantastiske omgivelser. Ridning på Billeshave er en oplevelse for livet.
RIDNING
WhatsApp_Image_2017-03-13_at_8.31.43_PM.jpeg
Et år med Counterstrike. Det lyder måske som en drøm, og den går i opfyldelse på Billeshave Efterskole
ESPORT
NyLinje.jpg
Vi starter et nyt linjefag op til august 2018 - følg med her
NY LINJE 2018