Adventure RAW

På vores adventurelinje tilbyder vi forskellige former for aktiviteter, der giver sved på panden og fede oplevelser! Vi ligger placeret midt i naturen, og derfor er der mange muligheder på linjen!

Det er vigtigt for os, at du som elev er med til at præge indholdet og aktiviteterne – og nogle gange får du også lov til at stå for dele af undervisningen sammen med de andre på linjen.

Nogle af de aktiviteter, vi arbejder med, er kajak, mountainbike, svømning, løb, klatring, crossfit, friluftsliv og vinterbadning. Og så handler adventure hos os i høj grad om at indgå i et team, lære at samarbejde – og finde det fede fællesskab!

Kajak

Du vil blive udfordret i kajakken i løbet af året. På skolen har vi vores egne to søer, hvor vi kan boltre os i kajakkerne. Efterskolen ligger kun få kilometer fra Lillebælt, så her vil der også være mulighed for at tage på tur i kajakkerne.

Svømning – havsvømning og svømmehal

Svømning er en naturlig del af skolens adventurelinje, da det er rigtig god fysisk træning. Du skal lære at svømme langt, men også hurtigt, da det bliver nødvendigt for at kunne klare kvalifikationskrav til diverse konkurrencer.

Vi træner i havet tæt på skolen – enten ved Vejlbyfed eller “Dæmningen.” Desuden bruger vi den lokale svømmehals faciliteter.

Du skal selv medbringe våddragt, som kan bruges til kajak og havsvømning.

Mountainbike

MTB fylder på adventurelinjen, da vi har vores egen elevbyggede MTB-bane, og den skal du selvfølgelig være med til at bygge videre på. Får du gode ideer til burms, sving, hop, drops, pumps eller andet, eller har du en anden genial ide, kan netop dén blive ført ud i livet og kørt på i mange år frem.

Du vil blive undervist i dræn og i, hvordan man bygger MTB-baner, samt hvordan man passer på skoven, vi kører i.

Derudover skal du selvfølgelig køre meget… rigtig meget! Du skal lære at fintune din kørestil, så du kan skære mere og mere tid af din rekord og konkurrere med dig selv og de andre.

Vi giver dig redskaber til at arbejde med din teknik, og hvis du er klar på det, vil du også blive udfordret.

Udover vores egen teknikbane, vil du komme til at køre noget af Danmarks allerbedste mountainbike på Hindsgavl, i Fredericia eller andre steder. Du vil desuden blive udfordret på distance og tid, da vi har 100 km på cykel og et 12-timers løb.

Løb

Løb er den nemmeste, mindst tidskrævende og mest effektive metode at holde din form ved lige på. Det forventes, at du igennem hele året løber, så din grundform holdes ved lige.

I undervisningen vil løb derfor indgå som en naturlig del og som forberedelse til de forskellige konkurrencer, vi deltager i. Vi kigger på din løbestil og tager dig med på skovens små stier og smutveje i trailrun og O-løb. Du vil blive jagtet gennem landskabet i rævejagten eller et af de mange andre tiltag, vi har for at give din løbetur det ekstra lille krydderi.

Klatring

På skolens klatrevæg vil du sammen med din klatrepartner lære at topsikre, og du får ansvaret for en andens sikkerhed. Du skal klare forskellige ruter og måske udfordre de andre med din egen favoritrute. I fritiden kan du, når du har lyst, udfordre dig selv eller andre på skolens bouldervæg.

Hvis du når et tilfredsstillende niveau, er der mulighed for at tage ud og besøge nye udfordringer – måske i OSKK, Vejle klatreklub eller Odense klatrehal.

Funktionel træning – kom i form

Du vil i løbet af året – særligt om vinteren – blive præsenteret for funktionel træning. Du vil blive udfordret i at opretholde og forbedre din fysiske form. Det kræver, at vi bider tænderne sammen og får kroppen til at syre til. For at sikre os at du opnår resultater med din træning, skal du også arbejder med programmerne i din fritid.

Konkurrencer

Billeshave ønsker at indgå i samarbejde med andre efterskoler, og vi vil teste os selv imod andre. Men det vigtigste er, at vi tester os mod os selv. Vi vil forsøge at deltage i så mange konkurrencer, som skemaet og elevniveauet tillader.

Der kan blive mulighed for at deltage i:

Bliv undervist af en adventure-entusiast

Underviseren på Adventure er Thomas Arvad Meier. Thomas har undervist i adventure gennem mange år på andre skoler, er uddannet klatreinstruktør og kajakinstruktør – og så er han altid nysgerrig på nye former for idræt som kan bruges i adventure.

Thomas er en rigtig naturelsker, og han ser naturen som en medspiller i undervisningen. I fritiden deltager han selv i MTB-konkurrencer, trail-løb og kombinationskonkurrencer som duatlon og triatlon. Han har også tidligere arrangeret kajakkurser i privat regi og har undervist gennem forskellige bureauer. Du er derfor i erfarne og trygge hænder på adventurelinjen!

img26.jpg
Adventure_rafting.jpg
IMG_0918.jpg
rugby.jpg
Rugby er en idræt hvor drenge bliver til mænd, vi går tilbage til rødderne og urmennesket.
RUGBY
kok_be.jpg
Har du en drøm om at arbejde professionelt som kok? Kokkelinjen giver dig en kvalificeret og inspirerende start på din kokkekarriere.
KOK
skateboard.jpg
Mod, fokus, teknik, nye tricks, fællesskab. ”Skateboardskolen” giver dig det hele. Come and join the club. Vi skater i timerne!
Skateboard
adventure_be.jpg
Mountainbike, klatring, kajak, adventure race og meget mere. ”Adventure” er for dig som elsker udfordringer og vild natur.
Adventure
art_be.jpg
Er du kreativ? Så bliv udfordret. Bliv inspireret. Bliv dygtig. ”Art & Design” styrker din kreativitet og dine kunstneriske muligheder.
Kunst
ridelinje2016.jpg
Spring, dressur og turridning. Ridning og hestepleje i fantastiske omgivelser. Ridning på Billeshave er en oplevelse for livet.
RIDNING
WhatsApp_Image_2017-03-13_at_8.31.43_PM.jpeg
Et år med Counterstrike. Det lyder måske som en drøm, og den går i opfyldelse på Billeshave Efterskole
ESPORT
NyLinje.jpg
Vi starter et nyt linjefag op til august 2018 - følg med her
NY LINJE 2018