Adventure RAW

ADVENTURE RAW

Kajak:

White Water Kajak

Surfkajak

Polokajak

Grønlænder rul

Danske mesterskaber

Vores adventure linje tilbyder forskellige former for kajak. Du vil blive udfordret i kajakken i løbet af året. I dagligdagen vil der så længe, vejret tillader det, blive tilbudt polokajak i en af søerne tilknyttet skolen. I den anden sø vil der samtidig være plads til at træne specifikke teknikker, som du ønsker at mestre.

Der vil blive lagt stor vægt på træning i både undervisning såvel som i fritid, da vi ønsker, at du bliver så dygtig som overhovedet muligt. Målet er, at du inden medio september har et kajakrul, du kan stole på, kan padle forlæns/baglæns, har gode støttetag og kan kante kajakken.

De færdigheder skal nemlig kvalificere dig til og forhåbentlig bære dig helt til tops i efterårets DWWG (Danish White Water Games).

Der vil forud for konkurrencen være mulighed for at få erfaring i strømmende vand, bl.a. på linjeturen til Sverige. Desuden vil der under DWWG være en workshop, som kan give dig det sidste step.

Når vandet bliver for koldt til at være ude, tager vi i svømmehallen 2-3 gange for således at vedligeholde de færdigheder, du har kæmpet dig til. Vi skal nemlig bruge dem igen til foråret, når vi giver os i kast med mere hvidt vand – denne gang på vestkysten, hvor vi vil prøve bølgerne der.

Her vil du blive udfordret på både teknik og mod. Og måske kunne deltage i den danske surfkajakcup.

Svømning.

Havsvømning

Svømmehal

Svømning er en naturlig del af skolens adventurelinje, da det giver dig god fysisk træning med et minimum af skadespotentiale.

Du skal lære at svømme langt, men også hurtigt, da det bliver nødvendigt for at kunne klare kvalifikationskrav til diverse konkurrencer.

Vi vil træne i både havet tæt på skolen – enten ved Vejlbyfed eller “Dæmningen.”

Desuden vil vi bruge den lokale svømmehals faciliteter.

MTB.

MTB byg

MTB teknik

Downhill

Challenges

MTB fylder på BE, da vi har vores egen elevbyggede MTB-bane, og den skal du selvfølgelig være med til at bygge videre på. Får du gode ideer til burms, sving, hop, drops, pumps eller andet, eller har du en anden genial ide, kan netop den blive ført ud i livet og kørt på i mange år frem.

Du vil blive undervist i dræn og i, hvordan man bygger MTB-baner, samt hvordan man passer på skoven, vi kører i.

Derudover skal du selvfølgelig køre meget… rigtig meget! Du skal lære at fintune din kørestil, så du kan skære mere og mere tid af din rekord samt konkurrere med dig selv og de andre.

Vi giver dig redskaber til at arbejde med din teknik samtidig med, at vi har store udfordringer parat til dig.

Udover vores egen teknikbane, vil du komme til at køre noget af Danmarks allerbedste mountainbike på Hindsgavl, i Fredericia eller andre steder.

Du vil desuden blive udfordret på distance og tid, da vi har 100 km på cykel og et 12 timers løb.

Løb.

Trailløb

O-løb

Vinterviking

Bike n’ run

Løb ligger helt naturligt til mennesket. Det er den metode vi fra stenalderen har bevæget os på. Det er samtidig den nemmeste, mindst tidskrævende og mest effektive metode at holde din form ved lige på. Det forventes, at du igennem hele året løber, således at din grundform holdes ved lige.

I undervisningen vil løb derfor indgå som en naturlig del og som forberedelse til de forskellige konkurrencer, vi deltager i. Du vil blive vurderet og rettet mht. din løbestil, blive taget med på skovens små stier og smutveje i trailrun og O-løb. Du vil blive jagtet gennem landskabet i rævejagten eller en af de mange andre tiltag, vi har for at give din løbetur det ekstra lille krydderi.

Klatring.

På skolens klatrevæg vil du sammen med din klatrepartner lære at topsikre, og du får ansvaret for en andens sikkerhed. Du skal klare forskellige ruter og måske udfordre de andre med din egen favoritrute. I fritiden kan du, når du har lyst, udfordre dig selv eller andre på skolens bouldervæg. Hvis du når et tilfredsstillende niveau, vil vi tage ud og besøge nye udfordringer – måske i OSKK, Vejle klatreklub eller Dense klatrehal

Funktionel træning:

Funktionel træning.

Cardio

Kom i form

Du vil i løbet af året særligt om vinteren blive præsenteret for funktionel træning. Du vil blive udfordret i at opretholde og forbedre din fysiske form. Det kræver, at vi bider tænderne sammen og får kroppen til at syre til. For at sikre os at du opnår resultater med din træning, kræver vi, at du også arbejder med programmerne i din fritid.

I konkurrence med andre skoler:

Billeshave ønsker at indgå i samarbejde med andre efterskoler, og vi vil teste os selv imod andre. Men det vigtigste er, at vi tester os mod os selv.

Vi vil forsøge at deltage i så mange konkurrencer, som skemaet og elevniveauet tillader.

Således håber vi på at kunne deltage i:

DWWG Danish White Water Games. De danske mesterskaber for unge i White Water Kajak.

Surfkajakcup.

DM for efterskoler i tri

DM for efterskoler i polokajak

DM for efterskoler i Adventurerace

Toughest race of your life: http://www.toughest.se/da/registration/ eller lignendeAdventurelinjen

img26.jpg
Adventure_rafting.jpg
IMG_0918.jpg
rugby.jpg
Rugby er en idræt hvor drenge bliver til mænd, vi går tilbage til rødderne og urmennesket.
RUGBY
kok_be.jpg
Har du en drøm om at arbejde professionelt som kok? Kokkelinjen giver dig en kvalificeret og inspirerende start på din kokkekarriere.
KOK
skateboard.jpg
Mod, fokus, teknik, nye tricks, fællesskab. ”Skateboardskolen” giver dig det hele. Come and join the club. Vi skater i timerne!
Skateboard
adventure_be.jpg
Mountainbike, klatring, kajak, adventure race og meget mere. ”Adventure” er for dig som elsker udfordringer og vild natur.
Adventure
art_be.jpg
Er du kreativ? Så bliv udfordret. Bliv inspireret. Bliv dygtig. ”Art & Design” styrker din kreativitet og dine kunstneriske muligheder.
Kunst
ridelinje2016.jpg
Spring, dressur og turridning. Ridning og hestepleje i fantastiske omgivelser. Ridning på Billeshave er en oplevelse for livet.
RIDNING
WhatsApp_Image_2017-03-13_at_8.31.43_PM.jpeg
Et år med Counterstrike. Det lyder måske som en drøm, og den går i opfyldelse på Billeshave Efterskole
ESPORT
NyLinje.jpg
Vi starter et nyt linjefag op til august 2018 - følg med her
NY LINJE 2018