RIDNING

På ridelinjen kan du vælge at have din egen hest med, eller leje halv eller helpart på en af skolens heste.

Skolen råder over forskellige racer, lige fra islandske heste, Frieser, Irish Cob, dansk varmblod og mange andre.
Vi har to staldområder, og to løsdrifte.
Hver dag – året rundt – er alle vores heste på græs, på vores store græsmarker nede bag vores bygninger.

Af andre faciliteter har vi tre ridebaner. De to af banerne er forholdsvis nyanlagte på henholdsvis 20 x 40 m og 20 x 60 m.

Ridelinjen er struktureret sådan, at du kan vælge et fokusområde.

Du kan væge imellem Dressurprofilen, Springprofilen eller Islænderprofilen.

Fælles for alle tre profiler er, at vi lægger stor vægt på alle elementer i grundridning og rytterens opstilling og indvirke på hesten. Udover dette vægter vi højt, attage udgangspunkt i den enkelte ekvipage.

Kort om profilerne:

DRESSUR:
Indeholder klassisk dressurundervisning. I undervisningen tages der udgangspunkt i den enkelte ekvipages niveau, hvor forskellige dressurøvelser introduceres og løbende forbedres. Hvis dressurrytteren ønsker at starte stævner, tilbydes der naturligvis også programtræning. Dressurunderviseren sørger også for, at hest og rytter på denne profil opnår en alsidig træning vha. turridning og let spring.

SPRING:
Indeholder undervisning, der er målrettet springrytteren. Det betyder undervisning i grundlæggende dressurøvelser og grundridning med fokus på rytterens færdigheder og balance. Derudover gennemgår springprofilen tempospring, bomtræning og banetræning uanset niveau. Hvis der er brug for målrettet konkurrencetræning tilgodeser vi også det. Springprofilen kommer også på tur, hvor rytteren har mulighed for at svømme med hestene.

ISLÆNDER:
Indeholder undervisning i grundridning og grundlæggende dressurøvelser samt gangartstræning på bane og i naturen. For at sikre en alsidig træning for både hest og rytter, er der mulighed for bomtræning og let spring samt mange ture ud i naturen. Der er desuden mulighed for undervisning ved Mie Hedebo, Hedebo Töltheste.

Ridelinjetimerne starter med, at vi henter heste på marken og går til stalden, hvor vi strigler, sadler op og rider.

Til turridning har vi mulighed for at ride til stranden, hvor vi kan tage lange galopture eller soppe/svømme med vores heste. Ligeledes bor vi i et område, der byder på mange dejlige ruter til rideture. I undervisningstiden tilbydes der dressur- og springundervisning, horsemanship samt almen læring om hestens røgt og pleje. Endvidere bruger vi meget tid på at undervise i hestevelfærd og dyreetik. Vi bruger dog også tiden på en masse anderledes og sjove ting såsom: turridning, ponygames, hestefodbold, kvadrilleridning, ringridning, luciaoptog til hest eller en køretur i vores prærievogn, og når der er sne nok, kører vi med kane!

Når du har valgt ridelinjen indebærer det, at du også er med til at varetage den daglige pasning af alle hestene. Det vil sige, at du tager del i udmugning, fodring o.a. praktisk arbejde i forbindelse med hesteholdet. Du skal derfor påregne at få staldvagter, som starter mandag aften og slutter mandag aften ugen efter – dog ikke i ferier og forlængede weekender. Planen for staldvagterne udarbejder du sammen med ridelærerne.

Har du egen hest med på skolen koster det i skoleåret 17/18 1500 kr. pr. mdr. for opstaldning incl. al foder, mens du går på skolen. Har du en pony med, koster det 1200 kr. pr. mdr. Har du islænder eller en anden lille race, er prisen 900 kr. pr. mdr.

Du er velkommen til at tage din hest med hjem i ferierne, hjemrejseweekender, ved lejrskoler eller, når skolen har lukket. Vælger du, at vi skal passe din hest, opkræver skolen 200 kr. pr. døgn. Dette beløb er til at dække udgifterne til de hestepassere, som, vi sørger for, kommer på skolen og passer din hest. Vi kender alle hestepasserne rigtig godt og ved, at de er meget dygtige. Derfor er vi meget trygge ved denne ordning.

Har du ikke egen hest med og skal låne en hest af skolen, koster det 1400 kr. om måneden. Der er to elever om at dele hver lånehest. Hvis du vil låne hesten, og det kun er dig, som skal bruge den, koster det 2600 kr. om måneden

I din fritid er du velkommen til at ride alt det, du vil, og bruge skolens ridefaciliteter efter aftale med dine ridelærere.

Fra skoleåret 2016/2017 og fremover er der en ekstra brugerbetaling på ca. 1000 kr. for linjeturen.

Ridelinjen

img23.jpg
DSC_0330.jpeg
Bille_Show_Generalproeve_2012133.jpeg
Ridelinje_09-10_059.jpeg
Ridelinje_09-10_036new.jpg
rugby.jpg
Rugby er en idræt hvor drenge bliver til mænd, vi går tilbage til rødderne og urmennesket.
RUGBY
kok_be.jpg
Har du en drøm om at arbejde professionelt som kok? Kokkelinjen giver dig en kvalificeret og inspirerende start på din kokkekarriere.
KOK
skateboard.jpg
Mod, fokus, teknik, nye tricks, fællesskab. ”Skateboardskolen” giver dig det hele. Come and join the club. Vi skater i timerne!
Skateboard
adventure_be.jpg
Mountainbike, klatring, kajak, adventure race og meget mere. ”Adventure” er for dig som elsker udfordringer og vild natur.
Adventure
art_be.jpg
Er du kreativ? Så bliv udfordret. Bliv inspireret. Bliv dygtig. ”Art & Design” styrker din kreativitet og dine kunstneriske muligheder.
Kunst
ridelinje2016.jpg
Spring, dressur og turridning. Ridning og hestepleje i fantastiske omgivelser. Ridning på Billeshave er en oplevelse for livet.
RIDNING
WhatsApp_Image_2017-03-13_at_8.31.43_PM.jpeg
Et år med Counterstrike. Det lyder måske som en drøm, og den går i opfyldelse på Billeshave Efterskole
ESPORT
NyLinje.jpg
Vi starter et nyt linjefag op til august 2018 - følg med her
NY LINJE 2018