TVÆRFAGLIGE FORLØB

I løbet af året arbejder vi på Billeshave Efterskole med en række tværfaglige forløb på tværs af klasser og årgange. Dette er bl.a. for, at eleverne kan opleve, hvordan fagene hver især er værktøjer og forståelser, som kan berige og forstærke hinanden. Eksempler på sådanne forløb er:

Global Days

Her sættes der spot på udvalgte globale emner og problemstillinger, som er af aktuel relevans. Her arbejder vi med emner som ”Det arabiske forår”, ”Danmark i krig” og ”Danske kompetencer”. Global Days sætter således fokus på Danmark og danskerne set i en global kontekst, og der inddrages bl.a. kendte foredragsholdere, virksomhedsledere og andre, som kan belyse udvalgte globale temaer og fagområder. Desuden arrangeres virksomhedsbesøg, besøg på relevante kulturinstitutioner m.v.

Science Days

Formålet med disse dage er at sætte særligt fokus på fagene fysik, kemi, matematik og biologi. Fagene bringes i anvendelse gennem en masse konkrete forsøg og eksperimenter, hvorigennem fagenes anvendelse og rækkevidde undersøges.

Dagenes indhold tager udgangspunkt i de tekniske opfindelsers univers og inddrager de mange anvendelses- og uddannelsesmuligheder, som fagene rummer, for at eleverne kan inspireres og klædes på i forhold til deres videre faglige udvikling og valg af uddannelse. Den entreprenørmæssige og eksperimenterende tilgang vægtes højt.

Kortfilmuge

Her laves der i bedste hollywoodstil film af alle på skolen på én gang i en hel uge.

Bl.a. i faget dansk har der været en optakt til kortfilmugen, hvor en række af filmens virkemidler og præmisser har været gennemgået. Så når ugen starter, er eleverne klar til at påtage sig nogle af alle de opgaver, der ligger i at producere og markedsføre en film. Det kan være, at du som elev vælger at blive skuespiller, lydmand, kulissefremstiller, kameramand, producer, marketingmand eller andet.

Den sidste dag afholdes der om aftenen et stort Billeshave Award Show, hvor den røde løber rulles ud, projektører og faklerne tændes, og forældre og andre inviteres indenfor til et stort show, hvor filmene vises og statuetterne uddeles til de flotteste performances. Det er altid en festdag!

img20.jpg
HDC_0008w.jpg
rugby.jpg
Rugby er en idræt hvor drenge bliver til mænd, vi går tilbage til rødderne og urmennesket.
RUGBY
kok_be.jpg
Har du en drøm om at arbejde professionelt som kok? Kokkelinjen giver dig en kvalificeret og inspirerende start på din kokkekarriere.
KOK
skateboard.jpg
Mod, fokus, teknik, nye tricks, fællesskab. ”Skateboardskolen” giver dig det hele. Come and join the club. Vi skater i timerne!
Skateboard
adventure_be.jpg
Mountainbike, klatring, kajak, adventure race og meget mere. ”Adventure” er for dig som elsker udfordringer og vild natur.
Adventure
art_be.jpg
Er du kreativ? Så bliv udfordret. Bliv inspireret. Bliv dygtig. ”Art & Design” styrker din kreativitet og dine kunstneriske muligheder.
Kunst
ridelinje2016.jpg
Spring, dressur og turridning. Ridning og hestepleje i fantastiske omgivelser. Ridning på Billeshave er en oplevelse for livet.
RIDNING
WhatsApp_Image_2017-03-13_at_8.31.43_PM.jpeg
Et år med Counterstrike. Det lyder måske som en drøm, og den går i opfyldelse på Billeshave Efterskole
ESPORT
NyLinje.jpg
Vi starter et nyt linjefag op til august 2018 - følg med her
NY LINJE 2018