eSport

Et år med CS:GO?

På vores eSport-linje får du mulighed for at udleve din passion for eSport (Counter-Strike), mens du får et år på efterskole med alt, hvad det indebærer af oplevelser, fællesskab, personlig og faglig udvikling.

Du vil opleve, at hvad der måske starter som en hobby for dig, udvikler sig til noget seriøst, hvor du indser vigtigheden af at kunne samarbejde, være i fysisk god form og spise sundt. Og du vil opleve, at er du individualist, når du starter på skolen, vil du være langt mere social efter et år på eSport-linjen.

Undervisningen på eSport-linjen

På eSport-linjen arbejder vi udelukkende med Counter-Strike. Vi begynder typisk undervisningen med teori på storskærm, hvor vi gennemgår dagens fokus. Derefter går vi ud i mindre hold, hvor vi diskuterer taktik, inden spillet går i gang.

Undervisningen på eSport er niveauopdelt, så alle kan blive udfordret på deres niveau. Skolens eSport-linje har cirka seks timers træning om ugen på lige fod med skolens andre linjer. De seks timer vil primært blive brugt foran computeren, men vi stiller samtidig krav om fysisk træning og sund livsstil, og indimellem tager vi på ture ud af huset.

Krav om fysisk linjefag og sund livsstil

På Billeshave Efterskole har vi en seriøs tilgang til eSporten, og vi stiller derfor krav om sund livsstil, masser af motion og fysisk træning samt samarbejdsøvelser, inden det bliver tid til at sætte sig foran computeren. Ud over eSport-linjen får du også automatisk et motionsmodul, da du skal være i god form for at kunne yde maksimalt, når det gælder foran computeren.

Oplevelser og ture med eSport-holdet

Som eSport-elev på Billeshave Efterskole skal du ikke sidde foran computeren hele tiden:

  • Vi deltager i LAN-turneringer.
  • Vi får besøg af spændende gæsteundervisere.
  • Vi besøger professionelle eSports-udøvere.
  • Vi tager på overlevelsesture med fokus på teambuilding.
    Gode samarbejds- og kommunikationsevner er en forudsætning for at kunne spille eSport på højt niveau.

Du skal være indstillet på at skulle deltage i konkurrencer i nogle weekender i løbet af skoleåret samt at deltage i en teambuilding-tur eller to, som også ligger i weekender.

eSport er en holdsport

På vores eSport-linje bliver du mødt med rigtig mange udfordringer ud over det at game. Hvis du vil være virkelig dygtig inden for eSport, kræver det vedholdenhed, teamspirit, empati, holdsamarbejde og forståelse for, at succes ikke kommer uden hårdt arbejde. Dedikation, samarbejde og kompromiser er målet til succes.

Professionel eSport minder meget om professionel cykling. Et hold er ikke stærkere end det svageste medlem på holdet. Hvis et eSport-team ikke formår at arbejde sammen som en enhed og støtte, hjælpe samt bakke hinanden op 24/7, kommer holdet aldrig op på et niveau, hvor det kan gøre sig gældende.

eSport-underviser blandt landets bedste

Underviseren på eSportlinjen er Sebastian Seneberg Nielsen, som selv har spillet Counter-Strike siden 1999, har spillet på top 10-niveau og har været Team Manager på nogle af landets bedste hold. Derudover er Sebastian både kommentator og ekspert på Danmarks største Counter-Strike-site www.dust2.dk.

eSport i fritiden

Skolens CS-lokale er normalt aflåst uden for undervisningstiden. Ønsker du at træne eller battle med kammeraterne om aftenen eller i weekenden, kan eSport-lokalet åbnes uden for undervisningstiden efter aftale med underviseren.

Lokalet er indrettet til eSport med det rigtige lys, mørklægning samt tyverialarm, således at du roligt kan lade dine ting stå.

Hvorfor vælge eSport på Billeshave Efterskole?

Du skal vælge eSport-linjen på Billeshave Efterskole, hvis du vil udvikle dig som eSportsudøver med én af de dygtigste eSport-undervisere i efterskoleverdenen og have et efterskoleår med masser af teamspirit.

Sebastian Seneberg Nielsen

Lærer