Personale

Lad os præsentere...

Vi er meget stolte af vores engagerede og kompetente lærerstab, som er med til at gøre Billeshave til noget helt særligt!

...teamet bag Billeshave Efterskole

Forstander

Jens Hauge Henningsen

Jens har hovedansvaret på Billeshave. Han har en tæt, daglig kontakt til elever og lærere og forsøger at sikre, at alle på skolen trives og har det godt.

"Jeg elsker at stå midt i mere end hundrede teenageres dannelsesproces! Jeg prioriterer trivsel blandt elever og lærere meget højt og kan godt lide at have fingeren på pulsen - jeg elsker at deltage i hverdagen og at komme ud i alle fløje for at hilse på. Det er min vigtigste opgave, at alle har det godt!"

Jens er uddannet lærer og har undervist i både folkeskolen og på efterskole. Før lærergerningen har Jens arbejdet 9 år som ingeniør og 5 år som socialpædagog. Den blandede baggrund er en god forudsætning for at navigere i de udfordringer, som livet på en efterskole kan give.

Jens holder meget af mangfoldigheden på Billeshave, af skolens unikke rammer og hele det historiske fundament med fagbevægelsen som omdrejningspunkt. I fritiden slapper han af med at skrue på gamle motorcykler og holder helst ferie med et par alpinski under fødderne.

Jens begyndte på Billeshave Efterskole i 2016.

Sekretær

Birte Arildsen

Birte holder snor i et hav af administrative opgaver og er den første, du møder på Billeshave.

"Jeg elsker at være blandt de unge mennesker og se dem vokse efter et år på efterskolen. Jeg brænder meget for, at det skal blive et godt år både for vores kære elever og for hele personalegruppen. Jeg elsker mit arbejde. Der er ikke to dage, der er ens!"

Som sekretær på Billeshave tager Birte sig af alt det, som vores forstander ikke laver. Og det er meget. Men Birte er langt fra bare at finde bag skrivebordet. Hun holder af at komme ud blandt eleverne og giver gerne et nap med, når der er arrangementer, udflugter, når der skal løftes i flok og meget andet - og så er Birte altid klar til at lytte, hvis en elev har brug for snak, trøst eller hjælp til stort eller småt.

Når Birte ikke er på Billeshave, dyrker hun fitness og løber. Birte har været på efterskolen i 19 år.

Lærer

Alison Flensborg

Alison er englænder med en stor passion for alt det britiske. Hun underviser i engelsk, Cambridge English og på Young Travellers.

"Jeg har en stor passion for at rejse og for det engelske sprog, og jeg elsker at inspirere elever, så de udvikler deres engelske til et højt niveau. Jeg brænder for at skabe tryghed blandt eleverne, så de tør udfolde sig".

Alison er englænder og underviser på linjen Young Travellers og i engelsk og Cambridge English, hvor hun hjælper elever til at opnå det allerhøjeste niveau. Desuden er Alison studievejleder.

Alison er gift med en dansker og har boet i Danmark siden 2004. Tidligere har hun undervist folkeskoler i både England Danmark, og hun bruger derfor det bedste fra begge skolesystemer.

Alison elsker at bruge tid sammen med sine venner og familie. Hun rejser meget og er glad for at dyrke motion - især spinning.

Lærer

Berit Lykke Madsen

Berit underviser i matematik, biologi, geografi, tysk, dans og elevråd - og kan godt finde på at snuppe en svingom med eleverne.

"Jeg brænder for at undervise og for min rolle som uddannelsesvejleder - men ikke mindst brænder jeg for at skabe god trivsel, sammenhold og fællesskab blandt eleverne. Desuden elsker jeg at danse, så det kan godt ske, at jeg kan overtales til, at vi snupper en dans sammen i matematiktimen".

Berit er oprindeligt bankuddannet, men nu underviser hun i både matematik, biologi, geografi, tysk, zumba/dans og elevråd. Hun er desuden uddannelsesvejleder og har altid mange bolde i luften. Berit er blandt andet med på skiture og arrangerer diverse anderledes dage og aftener for skolens elever.

Berit har været på Billeshave siden 2010 og lægger især vægt på, at alle i klassen skal have udbytte af undervisningen, at klassen fungerer og har det godt sammen.

Lærer

Helene Krogsgaard Hansen

Helene underviser i tysk, fransk, adventure og mindfulness - og som skolens professionelle coach er hun især med til at højne trivslen blandt elever og ansatte.

"Min drivkraft er at udvikle unge mennesker – at give dem selvværd og styrke til at blive glade for at være dem, de er. Jeg brænder også for at udvikle trivslen blandt personale og bruger positiv psykologi og mentaltræning i alle sammenhænge i livet – både på jobbet og privat."

Helene underviser i tysk, fransk, adventure og mindfulness på Billeshave. Desuden tilbyder hun professionel coaching til eleverne, når noget føles svært.

Helene er selvstændig stresscoach i Nyborg ved siden af arbejdet på Billeshave.
Oprindeligt er hun uddannet i sprog fra universitetet og er sidenhen blevet certificeret stresscoach og mindfulnessinstruktør. Hun har desuden arbejdet mange år på en privatskole.

Skatelærer

Jeff Mogensen

Jeff underviser på skatelinjen med fokus på at give eleverne en sjov og anderledes undervisning.

"Jeg brænder for at udvikle og gennemføre god, sjov og lærerig undervisning, hvor succesoplevelser – både individuelle og på holdet – er i fokus. Jeg brænder også for at lave anderledes undervisning og at lære af det."

Jeff har skatet hele livet og er naturligvis vores underviser på skatelinjen, hvor du kan høre ham nørde om alt fra skate-historie til teknik og træning. Jeff elsker gøgl, sjov, styrketræning og basketball.

Lærer

Karen Nellemann

Karen underviser i dansk og i dressur på ridelinjen og brænder for at skabe gode relationer - og for alt, der har med heste at gøre.

"Min store passion er ridelinjen - den udgør 50% af min identitet! Og så brænder jeg for relationsarbejdet. Det er det, der gør jobbet som efterskolelærer til noget ganske særligt."

Karen underviser i dressur på ridelinjen og er desuden dansklærer.

Karen har tidligere arbejdet professionelt i en konkurrencestald, og hun har sin egen dressurhest stående på Billeshave. I dansk har Karen især fokus på det analytiske og det, der står mellem linjerne, og så bruger hun gerne lidt alternative indslag i undervisningen. Du skal derfor ikke blive overrasket, hvis danskundervisningen pludselig handler om Shrek eller Frost.

Lærer

Kåre Wiberg

Kåre underviser i dansk, historie, samfundsfag, medborgerskab og styrketræning og har fokus på de gode fællesskaber.

"Jeg brænder for at formidle viden, men også for arbejdet med inklusion og at skabe fællesskab blandt eleverne".

Kåre underviser i dansk, historie, samfundsfag, medborgerskab og styrketræning.

Kåre er uddannet fra Aarhus Universitet. I sin fritid spiller han rugby og dyrker fitness.

Lærer

Linda Aamann Antonsen

Linda underviser i dansk, tysk og på adventurelinjen. Hun elsker kombinationen af natur og undervisning.

"Jeg elsker sprog og kultur - og at formidle min passion. Jeg er bidt af en gal cykel, både racercykel og MTB, og det er fantastisk at kunne inddrage min glæde ved at være i naturen i hverdagen på jobbet".

Linda underviser i adventure, dansk og tysk. Hun har læst i Innsbruck i Østrig og underviser på en afslappet måde, så de tyske verber bliver leget ind.

Linda begyndte faktisk sit arbejdsliv som advokatsekretær, og efter lærerseminariet var hun ansat på en privatskole. I sin fritid er Linda bidt af en gal cykel, og hun cykler både på racercykel og MTB.

Lærer

Marianne Effersøe Westermann

Marianne underviser i dansk, engelsk, idræt og på adventurelinjen og inddrager gerne al slags motion i hverdagen.

"Jeg er drevet af al slags adventuresport – lige fra kajak til mountainbike og løb.
Jeg elsker at være aktiv i min fritid og at få motion ind i hverdagen sammen med mand og børn. Og så har jeg en passion for håndarbejde – og katte!"

Marianne underviser på adventurelinjen og i dansk, engelsk og idræt. Hun har et særligt fokus på de elever, som har boglige udfordringer og sikrer derfor altid, at alle er med. På adventurelinjen ønsker Marianne, at eleverne får prøvet så meget forskelligt som overhovedet muligt, så de finder ud af, om for eksempel mountainbike eller kajak lige er noget for dem.

I sin fritid dyrker Marianne fitness, løber ture og har en passion for håndarbejde.

Lærer

Rasmus Uhre

Rasmus underviser i matematik ("Det er fed!") og gastro og har en legende tilgang til undervisningen.

"Jeg brænder for at give eleverne en god oplevelse med matematik, selvom de måske oplever udfordringer. Mit slogan er: Matematik – det er FED!”

Rasmus underviser i matematik og på gastrolinjen.

Rasmus møder eleverne, hvor de er i deres liv og giver dem plads til at være sig selv. Han har en legende tilgang til undervisningen og elsker at prøve sig frem og se, hvad der sker.

Lærer

Sebastian Hoffensitz Nielsen

Sebastian underviser i e-sport, jagttegn, engelsk, historie og samfundsfag og deler gerne sine egne passioner med skolens elever.

"Jeg drives af at danne relationer og at møde de unge mennesker i nye og sjove fællesskaber. Jeg elsker at udvikle og udvide horisonter og at dele min egen passion for e-sport, jagt og natur".

Sebastian underviser i e-sport, jagttegn, engelsk, historie og samfundsfag.

Sebastian har spillet Counterstrike på højt niveau i 20 år. Han er tidligere elitehåndboldspiller og bruger de samme rammer i sin e-Sport-undervisning, som man kender fra holdsport. Han er meget inkluderende og lader gerne eleverne være med til at forme undervisningen.

Sebastian har jagttegn og bruger meget af sin fritid i naturen.

Lærer

Steven Atkins

Steven brænder for at fremme vækst blandt eleverne. Han er underviser i engelsk, idræt og på Young Travellers.

"Jeg er en passioneret underviser, der er dedikeret til at fremme elevernes vækst – både i klasselokalerne, på ”legepladsen” og i udlandet".

Steven underviser i engelsk, idræt og på linjen Young Travellers.

Steven kommer fra New Zealand og har spillet på det danske rugbylandshold og været professionel rugbyspiller på højeste niveau i både Australien, England og Frankrig.

Steven tager en række værdier fra rugby med videre i livet og i sin undervisning - blandt andet "hårdt arbejde og disciplin".

Lærer

Martin Wind

Martin underviser i matematik, fysik, kemi, geografi og biologi - med fokus på personlig udvikling og samarbejde.

"Min motivation som efterskolelærer er min passion for at inspirere og støtte unge i deres personlige og akademiske udvikling gennem meningsfuld læring og samarbejde."

Martin er underviser i matematik, fysik, kemi, geografi og biologi.

Lærer

Stephanie Cornaby Fangel

Stephanie underviser i dansk, engelsk og i spring på ridelinjen. Hun elsker, når ridning og relationer går op i en højere enhed.

"Jeg brænder for heste – i særdeleshed fjordheste – og for relationsarbejdet med unge mennesker. De to ting går op i en højere enhed på ridelinjen, og det gør arbejdet der helt fantastisk."

Stephanie underviser på ridelinjen og i dansk og engelsk.

Hun kommer fra en rigtig hestefamilie, som oprindelig stammer fra Canada og Skotland. Stephanie har arbejdet med heste i England. Hun er tidligere konkurrencerytter og blev i 2016 Europamester i spring.

I sin undervisning lægger Stephanie vægt på engagement og motivation. Hun er ligefrem i sin tilgang til eleverne og skaber altid en følelse af, at vi er sammen om at lære.

Lærer

Stine Esbensen

Stine er altid klar med et godt grin og en dårlig joke. Hun underviser i dansk, engelsk, gastro og i elevrådet.

"Jeg elsker mit arbejde, for det er fyldt med fantastiske forbindelser til unge mennesker. Jeg nyder samværet med unge, og min tilgang tager altid afsæt i anerkendelse, respekt og samarbejde. Jeg er glad for mine fag, og for mig er det faglige og det sociale hinandens forudsætninger. Desuden værdsætter jeg et godt grin og en dårlig joke ;)."

Stine underviser i dansk, engelsk, gastro og i elevrådet.

Stine har tidligere undervist i overbygningen i folkeskolen. I sin fritid dyrker hun motion af al mulig slags og vinterbader ved Middelfart Marina. Stine elsker at lave mad - og at strikke.

Lærer

Sussi Nicolaisen

Sussi er underviser på vores kunstlinje og holder altid døren åben for alle, der nærmer sig kunstlokalet.

"Jeg brænder for ALT, hvad der har med kunst at gøre! Døren står åben for alle i kunstlokalet, når jeg er der – og jeg elsker at skabe hygge og god stemning, alt imens man bruger hænderne og skaber noget. Det er meget spændende for mig at være en del af elevernes udvikling – både personligt og kunstnerisk".

Sussi er underviser på Billeshaves kunstlinje.

Lærer

Eva Sødring Elbrønd

Eva underviser i matematik og på adventure-linjen og er klar til at tage på en vild rejse med eleverne.

"Jeg glæder mig til at tage på en vild rejse med eleverne og se dem udvikle sig. Jeg brænder for at arbejde med relationer, og derudover elsker jeg at være i naturen, sejle og klatre."

Eva er årspraktikant fra Den Frie Læreskole i Ollerup og underviser i matematik og på adventure.

Lærer (barsel)

Adam Nielsen

Adam underviser i matematik, fysik og kemi.

Adam underviser i matematik, fysik og kemi. Han elsker at lave forsøg og er meget undersøgende i sin undervisning. Pædagogisk arbejder Adam altid på at skabe gode relationer, så eleverne ved, hvor de har ham.
Lærer (barsel)

Karina Nielsen

Karina underviser i matematik og ridning og elsker at opleve, hvordan eleverne lige så stille blomstrer på alle områder.

"Et af de største privilegier ved at være efterskolelærer er at se elevernes store udvikling - både socialt, fagligt og i ridefærdigheder."

Karina underviser i matematik og ridning. Hun har især fokus på at hjælpe dem, der har lidt svært ved matematik.

På ridelinjen tager Karina sig af springundervisningen med et særligt fokus på grundridning og springteknik.

Også i Karinas fritid bruger hun timevis sammen med hestene og på hesteryg.

Køkkenleder

Marlene Rahn Thomsen

Marlene er leder af køkkenteamet og har mottoet: "Det skal være sjovt at lave mad!"

"Min store passion er at lave sund, nærende mad til og sammen med skolens elever – gerne af de bedste råvarer. Det skal være sjovt at lave mad!"

Marlene elsker mad fra hele verden, og som køkkenleder på Billeshave laver hun mad fra bunden med de bedste råvarer. Marlene elsker at lære skolens elever at deltage i madlavningen.

Ud over gastronomien elsker Marlene yoga og ture i naturen.

Køkkenassistent

Nikita Engholm Lund Rasmussen

Nikita er en del af det team, der sørger for god mad til skolens lærere og elever, og hun nyder at have elever omkring sig i køkkenet.

"Min drivkraft er at lave sund og inspirerende mad. Jeg elsker at arbejde med unge mennesker, give min viden videre og forberede vores søde elever lidt på det kommende voksenliv."
Køkkenassistent

Annemette Kristensen

Annemette er en del af vores dygtige køkkenteam. Hun er drevet af at skabe madglæde hos eleverne.

"Min drivkraft er at skabe madglæde for de unge mennesker - og kan jeg rigtigt godt lide at tænke bæredygtighed ind i madlavningen."

Annemette er uddannet butiksslagter, men er nu en del af Billeshaves gode køkkenteam.

Annemette går højt op i at tænke bæredygtigt og vegetarisk, når der skal laves mad til og sammen med skolens elever. Hun holder meget af at have elever omkring sig i køkkenet og vise dem, hvor spændende madlavning kan være.

I fritiden bruger Annemette mange timer på sin cykel.

Rengøring

Anne Petersen

Anne er vores dygtige rengøringsassistent, som siden 2002 har holdt Billeshave skinnende ren - og ingen opgaver er for små eller store for Anne.

"Jeg elsker, at ingen dage er ens. Der er altid nye opgaver at tage fat i og ofte brug for en hjælpende hånd."

Anne har siden 2002 holdt Billeshave skinnende ren. Hun løser mange forskellige typer af opgaver. Ingen opgaver er for sure eller besværlige - hvad enten det er en støvsuger, der er stoppet til i et elevhus eller skolens elever, der mangler et godt råd eller en hjælpende hånd.

Pedel

Lars Christiansen

Lars er pedelleder og forsøger at have det forkromede overblik over reparationer og vedligeholdelse på Billeshave.

" Jeg er drevet af at have gode kollegaer omkring mig - det er det, der får det til at virke!"

Lars er pedelleder og er overordnet ansvarlig for alle reparationer og vedligeholdelse på Billeshave Efterskole.

Han er uddannet lærer, men har i mange år arbejdet som tømrer, jord- og betonarbejder og skovarbejder.

Pedel

Lasse Falk

Lasse er pedelmedhjælper med fokus på vores flotte grønne områder.

Lasse er pedelmedhjælper med fokus på vores flotte grønne områder. Han elsker at slå græsset og beskære buskene, og hvis lyset er gået, så sørger Lasse også for udskiftning af pæren.

Lasse har været på Billeshave i 10 år.

Pedel

Michael Veng

Michael har ansvar for skolens udeområde og står for metal- og smedearbejdet på stedet - og kan godt lide at skolen altid ser pæn ud.

"Jeg er drevet af, at der ser pænt ud her på skolen – og at tingene virker!"

Michael er pedelmedhjælper med ansvar for metal- og smedearbejde. Han står for den almindelige vedligeholdelse, og I ser ham ofte på cykel på vej til den næste reparation.
Michael er uddannet maskinist, og så har han tidligere været på døgnbehandlingssted.

Pedel

Lasse Schmidt

Lasse løser alle typer af opgaver på hele skolen, og han holder meget af at værne om de historiske bygninger.

"Jeg brænder for stedets historie, håndværket og for at være med til at passe på de mange år gamle bygninger, som kendetegner skolen."

Lasse har tidligere arbejdet 12 år som efterskolelærer med speciale i kunst, kultur og historie. Og for ham er netop det at bevare historien vigtigt at tænke ind i pedelarbejdet. Lasse løser alle slags opgaver på hele skolen - lige fra vedligehold og reparationer til grønne områder og smedearbejde.

I sin fritid er Lars optaget af eksperimentel arkæologi og kalder sig selv lidt af en "museumsnørd".