Kunst & keramik

Dine vildeste idéer til virkelighed

Elsker du at være kreativ? Så er Kunst- og Keramiklinjen på Billeshave Efterskole måske noget for dig! Du får 6 lektioner om ugen, hvor du får lov til at slippe kreativiteten løs og udvikle din kunstneriske sans – og, selvfølgelig, hygge dig med dine bedste venner imens!

På Kunst- og Keramiklinjen får du udvidet din horisont. Du får lov til at gøre dine vildeste idéer til virkelighed og bruge dine hænder til at skabe, bygge, male og tegne. Glæd dig bl.a. til at designe dine egne krus, skåle eller tallerkner i keramik. Eller spraymale din helt egen graffiti på en af skolens vægge. Du kan også designe og kreere et smykke i porcelæn. Kun fantasien sætter grænserne for, hvad du kan udrette her!

Vi lover, det bliver hyggeligt, sjovt og lærerigt! Det eneste, der kræves af dig er, at du har lyst til at lære nye ting og blive udfordret kreativt.

Hvad laver vi på Kunst- og Keramiklinjen?

Keramik

Lav krus, skåle og tallerkner med dit eget design på. Tegn og mal direkte på din egen keramik eller lav en skulptur i ler. Glæd dig til at lære om et spændende håndværk!

Smykkedesign

Skab dine egne unikke smykker af porcelæn. Du designer og laver dem selv helt fra bunden.

Graffiti og streetart

Flere steder på skolen findes store flotte vægge, som du kan udsmykke med spraymaling.

DIY

Lav paller om til de fedeste møbler og sæt dit helt eget præg på dem! Giv gamle møbler nyt liv gennem udsmykning og maling.

Mal og tegn

Afprøv bl.a. drip-art, abstrakte malingsteknikker og andre utraditionelle måder at arbejde med male- og tegnemetoder.

Du kommer desuden til at arbejde på tværs af linjefagene, hvor vi går sammen med skolens andre linjer om at skabe kunstværker, der skal udsmykke vores skole. Vi har tidligere lavet mad pakket ind i ler, som blev bagt i gløderne af et bål. Vi har også skabt et flot kunstværk af ødelagte skateboards, som blev dekoreret af Skatelinjen samt Kunst- og Keramiklinjen.

Oplev stor kunst på nært hold

I undervisningen kommer du til at besøge gallerier, museer og opleve gæstekunstnere, der laver uforglemmelige workshops sammen med linjen. Glæd dig f.eks. til at deltage i en workshop med en professionel keramiker og lære forskellige metoder til at designe keramik – eller til at få de bedste tips til fed streetart fra dygtige graffiti-kunstnere.

Vi samarbejder desuden med CLAY Keramikmuseum Danmark og Brandt Kunstmuseum og tager på udflugter til spændende steder i Danmark, som f.eks. AROS i Århus, små private gallerier og private kunstnere.

Bliv undervist af en kunstuddannet keramiker

Underviseren på Kunstlinjen er Iben Vedel, hvis liv er gennemsyret af hendes kærlighed til kunst og kreativitet. Iben er uddannet keramiker fra kunstakademiet Ecole d’Art Uccle i Bruxelles og har desuden studeret kunsthistorie. Hun arbejder selv med abstrakte keramiske skulpturer og bruger sin kreative tilgang til kunst i sin undervisning.

Du er i trygge hænder hos Iben, som brænder for at dele sin kærlighed til kunst med andre. Hun vil guide dig grundigt igennem mange forskellige kunstformer, men også udfordre dig på din kreativitet og evne til at skabe noget, du helt selv bestemmer, hvad skal være og udtrykke.