Kunst & keramik

Dine vildeste idéer bliver virkelighed

Elsker du at være kreativ? Så er Kunst- og Keramiklinjen på Billeshave Efterskole måske noget for dig. Du har seks lektioner om ugen, hvor du får lov til at slippe kreativiteten løs og udvikle din kunstneriske sans – og, selvfølgelig, hygge dig med dine bedste venner imens.

På Kunst- og Keramiklinjen får du udvidet din horisont. Du får lov til at gøre dine vildeste idéer til virkelighed og bruge dine hænder til at skabe, bygge, male og tegne. Glæd dig til at designe dine egne krus, skåle eller tallerkner i keramik. Du kan også designe og kreere et smykke i porcelæn og meget andet. Kun fantasien sætter grænserne for, hvad du kan udrette her.

Vi lover, det bliver hyggeligt, sjovt og lærerigt. Det eneste, der kræves af dig, er, at du har lyst til at lære nye ting og blive udfordret kreativt.

Hvad laver vi på Kunst- og Keramiklinjen?

Keramik

Lav krus, skåle og tallerkner med dit eget design på. Tegn og mal direkte på din egen keramik eller lav en skulptur i ler. Glæd dig til at lære om et spændende håndværk!

Smykkedesign

Skab dine egne unikke smykker af porcelæn. Du designer og laver dem selv helt fra bunden.

Graffiti og streetart

Flere steder på skolen findes store flotte vægge, som du kan udsmykke med spraymaling.

DIY

Lav paller om til de fedeste møbler og sæt dit helt eget præg på dem. Giv gamle møbler nyt liv gennem udsmykning og maling eller noget helt andet.

Mal og tegn

Her afprøver du drip-art, abstrakte maleteknikker og andre utraditionelle måder at arbejde med male- og tegnemetoder på.

Du kommer desuden til at arbejde på tværs af fagene, når vi går sammen med skolens andre linjer om at skabe kunstværker, der skal udsmykke vores skole. Vi har tidligere lavet mad pakket ind i ler, som blev bagt i gløderne af et bål. Vi har også skabt et flot kunstværk af ødelagte skateboards, som blev dekoreret af Skatelinjen og Kunst- og Keramiklinjen.

Oplev stor kunst på nært hold

I undervisningen kommer du til at besøge gallerier, museer og opleve gæstekunstnere, som laver workshops sammen med os. Det kan være professionelle keramikere, der lærer os forskellige design-metoder – grafitti-kunstnere, der giver de bedste tips til fed streetart.

Vi samarbejder desuden med CLAY Keramikmuseum Danmark, Kunstmuseum Brandts og tager på udflugter til spændende steder som AROS og små private gallerier og private kunstnere.