Cambridge English

Er du klar til et sprogligt boost?

Ønsker du at tage dit engelske til et ekstra højt niveau og opnå sproglige færdigheder til at bringe dig præcis derhen, hvor du gerne vil?

Uanset om fremtiden byder på studie eller arbejde i udlandet i et stykke tid, eller om du vil have evnerne til at opnå høje karakterer i engelsk gennem dine uddannelsesår, så er Cambridge English noget for dig!

Adgangsbillet til resten af verden

Cambridge English er engelsk på eliteniveau. Faget er at betragte som en lille selvstændig sproguddannelse, da du tager en internationalt anerkendt engelsk eksamen, som giver dig en karakter på den internationale sprogskala, og hermed får du et diplom som er godkendt i 130 lande. Diplomet er udstedt af Cambridge Assessment English som er en afdeling af Cambridge University i England. Som en globalt godkendt sprogeksamen kan det være med til at åbne døre for dig til uddannelsessteder og jobmuligheder i mange lande.

Cambridge English hører under University of Cambridge, England. Det er et system med engelskeksamener på tre niveauer:

  • Cambridge B2 First (9. og 10. klasses-niveau)
  • Cambridge C1 Advanced (Studentereksamens-niveau)
  • Cambridge C2 Proficiency (Universitets-niveau)

På Billeshave Efterskole udbyder vi Cambridge B2 First og Cambridge C1 for de elever, der er endnu mere ambitiøse og vil udfordres med sproget.

På danske efterskoler tilbydes to typer af Cambridge English (IGCSE og Cambridge Assessement). På Billeshave har vi valgt Cambridge Assessement English (se videoen).

Hvorfor vælge Cambridge English?

Vi lever i en globaliseret verden, hvor mange uddannelser og job er på engelsk, og hvor vi rejser og har meget mere kontakt til mennesker fra andre dele af verden.

Med en Cambridge-eksamen får du ikke bare en masse selvtillid og særlige teknikker til at kommunikere på engelsk, du får også et internationalt anerkendt bevis, som beviser dine engelske færdigheder på den særlige internationale sprogskala “CEFR“.

Der afvikles eksamener i Cambridge English i mere end 160 forskellige lande, og Cambridge-diplomet er anerkendt af 25.000 uddannelsessteder og virksomheder verden over.

Læs mere om Cambridge English

Underviser fra England

Alison er Billeshave Efterskoles kompetente Cambridge English-lærer.

Hun kommer oprindeligt fra England og har boet i Danmark siden 2004. Alison har arbejdet som folkeskolelærer i mange år, både i England og Danmark, inden hun blev lærer på Billeshave Efterskole i 2015.

Hvad kræver det af dig?

For at kunne vælge Cambridge English er det en forudsætning, at du minimum har karakteren 7 i engelsk.

Når du begynder på Billeshave Efterskole, vil Alison gennemføre en lille test sammen med dig for at afklare, hvilket niveau der passer lige netop til dig.

Uanset om du er på Cambridge B2 First eller Cambridge C1 Advanced, vil du komme til at opleve, at undervisningen er mere struktureret end ”almindelig engelsk”, fordi det specifikke Cambridge-pensum har helt bestemte krav inden for de fem områder: Reading & Use of English, Writing, Listening, Grammar og Speaking.

Hvad koster det?

Cambridge-eksamen med diplom, bøger og evt. rejse er ikke en del af skolepengene, og du skal derfor betale ekstra for dette.

Elever, der vælger Cambridge English (som ikke er på Young Travellers*) har to pakker at vælge imellem:

  • Cambridge Basic: Her får du Cambridge-undervisning, bøger og eksamen. Prisen for Cambridge Basic er 3.200,- kr. for et skoleår.
  • Cambridge Extended: Her får du Cambridge-undervisning, bøger, international eksamen og en rejse til Edinburgh, Skotland. Prisen for Cambridge Extended er 9.000,- kr. for et skoleår. Læs mere om rejsen nedenfor.

*Cambridge English er en integreret del af vores Young Travellers-linje. Så de elever, der vælger denne linje får helt automatisk faget Cambridge English, og betalingen er indregnet i den ekstra betaling til Young Travellers. Eleverne fra linjefaget deltager dog ikke på Skotland-turen, da linjen indeholder sine egne rejser.

Rejse til Edinburgh

Vælger du Cambridge Extended-pakken, kommer du med på vores rejse til Edinburgh.

Vi er afsted i en uge og får en fantastisk kulturel og sproglig oplevelse. En af dagene besøger vi en stor privatskole i Edinburgh, hvor vi arbejder sammen med en klasse skotske elever og oplever det ægte skoleliv i Skotland.

Vi taler udelukkende engelsk på turen, så man får virkelig et sproglig boost!