Ridning

Et år fyldt med hest...

På vores ridelinje får du et år fyldt med hest med alt, hvad det indebærer.

Der er både mulighed for at medbringe din egen hest og for at leje en af vores, enten som hel- eller halvpart. Uanset hvad du vælger eller har mulighed for, lover vi, at det bliver en oplevelse for livet!

Billeshave Efterskoles ridelinje er for alle rideinteresserede, som vil have et skoleår med ridning og heste. Vi rider, modtager teoriundervisning, tager på ture til spændende stalde som fx Helgstrand Dressage, får oplæg af både dyrlæge og foderkonsulent og ikke mindst laver vi staldarbejde og passer godt på vores egen og alle andres heste.

Følg med i vores hverdag på vores Instagram-profil “Ridelinjen” »

Plads til forskellighed

Vi ønsker, at der skal der være plads til forskellighed på linjen.
Derfor er alle typer heste og ryttere velkomne, hvad end du ønsker at dygtiggøre dig indenfor dressur eller springning, ønsker at få noget mere ud af din turridning eller bare gerne vil prøve en masse nye ting sammen med din hest.

Vi lægger stor vægt på alle elementer i grundridning og rytterens opstilling og indvirkning på hesten. Og så vægter vi højt at tage udgangspunkt i den enkelte ekvipage.

Om du er stævnerytter eller blot vant til at ride hjemme, gør ikke den store forskel. For os er det allervigtigst, at du har lyst til at dygtiggøre dig, lære nyt om ridning og hestehold generelt og drømmer om at samle på gode oplevelser.

Ridelinjens faciliteter

Vi har to staldområder og to løsdrifte. Hver dag – året rundt – er alle heste på græs på vores store græsmarker nede bag vores bygninger.

Vi har tre ridebaner og en runddel. To af banerne er forholdsvis nyanlagte og på henholdsvis 20 x 40 m og 20 x 60 m. Alle baner er med lys. Derudover bor vi i et dejligt område, tæt på både skov og strand, hvor der er rig mulighed for turridning.

Hvad laver vi på ridelinjen?

Ridelinjetimerne begynder med, at vi henter heste på marken og går til stalden, hvor vi strigler, sadler op og rider. I undervisningstiden tilbyder vi udover rideundervisningen også turridning. Her har vi mulighed for at ride til stranden, hvor vi kan tage lange galopture eller soppe/svømme med vores heste samt ride til Staurby Skov, hvor der er gode ridestier i flot natur.

Vi underviser i hestevelfærd og dyreetik samt almen viden om hestens røgt og pleje, ligesom vi holder oplæg om mange forskellige spændende emner. Vi har tæt samarbejde med vores smed, dyrlæge, kiropraktor, massør, HMS instruktør og sadelmager, som i løbet af skoleåret kommer og holder foredrag.
Vi benytter os også af at besøge store stutterier som Blue Horse, Helgstrand Dressage, Ask, samt andre relevante steder som Nyt Hesteliv, Maj-Britt Carter og Højgaard Hestehospital.

På ridelinjen er der ved siden af undervisningen plads til en masse anderledes og sjove ting såsom: Turridning, ponygames, arbejde i lange liner, hestefodbold, fastelavnsfest og luciaoptog til hest.

Pasning og staldvagt

At være på ridelinjen indebærer, at du også er med til at varetage den daglige pasning af alle hestene i skolens åbningstid. Det vil sige, at du tager del i udmugning, fodring og andet praktisk arbejde i forbindelse med hele hesteholdet. Du skal derfor påregne at få en række staldvagter i løbet af året, hvor du skal blive på skolen i weekenden. Planen for staldvagterne udarbejder du sammen med ridelærerne.

Vi har en staldmedarbejder ansat, som varetager morgenfodring og andre praktiske opgaver i løbet af formiddagen. Derudover er vores staldmedarbejder også med til at lukke heste ud sammen med staldvagterne om morgenen.

Din sikkerhed

Vi rider altid med godkendt hjelm, sikkerhedsvest og lukkede sko/støvler. Al omgang med hestene foregår ligeledes med hjelm. På Billeshave har du naturligvis også mulighed for at ride din hest i fritiden, dog først efter udstedelse af ridetilladelse og din turtilladelse. Det er vores og din sikkerhed for, at du kan ride din hest, og I begge får en god oplevelse, uden der står en underviser på stedet.

Du skal som minimum kunne strigle hesten, sadle den op og af, kunne trække den til/fra mark samt ride på LD niveau. Disse adgangskrav er til for, at alle elever får mest ud af undervisningen på linjen.

Privatheste

Hvis du tager din egen hest med på efterskolen, har vi to muligheder til dig – løsdriftsplads eller boks på skolen. Uanset hvad du vælger, skal din hest være vaccineret, ansvarsforsikret og udelukket af konsum.

Vi vil være behjælpelige med, at din hest bliver beskåret/skoet efter behov for egen regning (Kustrup Beslagsmed, Bruno Jessen).

Der er også mulighed for at blive tilknyttet vores dyrlæge, som kommer på stedet – også for egen regning (Vestfyens Dyrlæger/Højgaard Hestehospital).

Din hest fodertjekkes flere gange i løbet af skoleåret af vores foderkonsulent, Katrine G. Loft fra Equsana, og fodres med tilpasset foder fra Equsana samt god wrap med analyse ad libitum.

Priserne for løsdrift/boks på skolen med selvpasserordning og skolens faciliteter er:

  • Hest (boks): 1.600 kr. pr. mdr.
  • Pony (boks): 1.300 kr. pr. mdr.
  • Islænder/lille pony (løsdrift): 1.000 kr. pr. mdr.

Priserne er ekskl. hestepasning i ferier, lejrskoleuge og på helligdage.
Du er velkommen til at tage din hest med hjem i ferierne, hjemrejse-weekender, ved lejrskoler, eller når skolen har lukket. Vælger du, at vi skal passe din hest, opkræver vi 250 kr. pr. døgn. Dette beløb dækker udgifterne til de hestepassere, som vi sørger for, kommer på skolen og passer din hest. Vi kender alle hestepasserne rigtig godt og ved, at de er meget dygtige. Derfor er vi meget trygge ved denne ordning.

Skolens heste

Hvis du ikke medbringer din egen hest og skal ride på én af skolens heste, kan du leje enten hel- eller halvpart.

For helpart koster det 2.100 kr. pr. mdr. inkl. undervisning, smed og dyrlæge. Det er kun dig, der rider og passer hesten. For halvpart er prisen 1.500 kr. pr. mdr. – og du deler hesten med en anden.

Vi råder over flere forskellige racer, blandt andet islandske heste, connemara, irish cob, connemara, sportspony, pinto, palomino og flere andre.

Du vil inden skolestart blive bedt om at sende en lille ridevideo til os. Her kan du fortælle lidt om dig selv og din hesteerfaring, hvilket hjælper os til at lave et godt hestematch. Det er os, der fordeler hestene. Vi kender nemlig vores søde heste bedst.

Underviserne

Vi har tre dygtige og erfarne undervisere på ridelinjen:

  • Karen er vores dressurnørd. Hun har tidligere været både hestepasser og rytter i international konkurrencestald i udlandet og uddannet sin egen hest fra rå unghest til B-hest. Hun er stadig aktiv konkurrencerytter, nu med en ny unghest.
  • Karina har både redet dressur og spring og undervist i rideklub i mange år. Karina varetager både spring- og dressurundervisning. Privat har hun en dressurhest, som hun også starter stævner på. Karina har været på Billeshave siden 2012 og er dermed Ridelinjens “know-it-all”.
  • Stephanie elsker tempo og spring. Hun underviser i springning og er selv aktiv konkurrencerytter. Senest har hun netop vundet en sølvmedalje ved DM i springning i fjordheste-regi. Derudover deltager hun også i jagter og har blandt andet redet Hubertusjagten i Dyrehaven.

Alle ovenstående priser er med forbehold og vil blive reguleret op eller ned pr. år, alt efter foderpriser, fodermangel grundet tørke, stigende/faldende inflation mm.