Ridning

Du kan tage din hest med...

På vores ridelinje kan du fokusere på Islænder, Dressur eller Spring. Tager du din egen hest med, gør vi alt for, at både du og hesten får det godt på efterskolen.

På vores ridelinje kan du vælge mellem tre forskellige fokusområder; Islænder, Spring og Dressur. Du kan vælge at tage din egen hest med, eller du kan leje halv- eller helpart på en af skolens heste.

Billeshave Efterskoles ridelinje er for alle rideinteresserede, som vil have et skoleår med ridning og heste – med alt hvad det indebærer. Hos os kan du vælge at have din egen hest med, eller du kan leje halv- eller helpart på en af skolens heste. Vi vil sammen skabe det bedste år for både elever og heste.

Fokus på Islænder, spring eller dressur

Vi ønsker, at der skal der være plads til forskellighed på linjen. Vi tilbyder derfor tre forskellige fokusområder til vores elever; Islænder, Spring og Dressur. På den måde har du mulighed for at dygtiggøre dig på lige netop dit niveau og interesseområde!

Fælles for alle tre områder er, at vi lægger stor vægt på alle elementer i grundridning og rytterens opstilling og indvirke på hesten. Og så vægter vi højt at tage udgangspunkt i den enkelte ekvipage.

Mere om de tre fokusområder:

Islænder

Indeholder undervisning i grundlæggende dressurøvelser og gangartstræning på bane og i naturen. For at sikre en alsidig træning for både hest og rytter, er der mulighed for bomtræning og let spring samt mange ture ud i naturen. Der er desuden mulighed for undervisning ved Hólar-uddannet FT-berider og B-instruktør Mie Hedebo Knudsen fra Hedebo Tøltheste.

Spring

Indeholder undervisning, der er målrettet springrytteren. Det betyder undervisning i grundlæggende dressurøvelser og grundridning med fokus på rytterens færdigheder og balance. Derudover gennemgår vi tempospring, bomtræning og banetræning uanset niveau. Hvis der er brug for målrettet konkurrencetræning, tilgodeser vi også det. Spring-holdet kommer også på tur, hvor du har mulighed for at svømme med hesten.

Dressur

Indeholder klassisk dressurundervisning, der fokuserer på rytterens opstilling og balance samt den gode og solide grundridning. I undervisningen tager vi udgangspunkt i den enkelte ekvipages niveau, hvor forskellige dressurøvelser introduceres og løbende forbedres. Hvis dressurrytteren ønsker at starte stævner, tilbydes der naturligvis også programtræning. Dressurunderviseren sørger også for, at hest og rytter opnår en alsidig træning vha. turridning og let spring.

Ridelinjens faciliteter

Vi har to staldområder og to løsdrifte. Hver dag – året rundt – er alle heste på græs, på vores store græsmarker nede bag vores bygninger. Vi har tre ridebaner. De to af banerne er forholdsvis nyanlagte på henholdsvis 20 x 40 m og 20 x 60 m. Disse baner er også med lys.

Hvad laver vi på ridelinjen?

Ridelinjetimerne starter med, at vi henter heste på marken og går til stalden, hvor vi strigler, sadler op og rider.

I undervisningstiden tilbyder vi udover rideundervisningen også turridning. Her har vi mulighed for at ride til stranden, hvor vi kan tage lange galopture eller soppe/svømme med vores heste.

Vi underviser i hestevelfærd og dyreetik, samt almen læring om hestens røgt og pleje. Ligesom vi holder oplæg om mange forskellige spændende emner. Vi har tæt samarbejde med vores smed, dyrlæge, kiropraktor, massør, HMS instruktør og sadelmager som i løbet af skoleåret kommer og holder foredrag.

Vi benytter os også af at besøge store stutterier som Blue Horse, Helgstrand Dressage, Ask, samt andre relevante steder som Nyt Hesteliv, Maj-Britt Carter og Højgaard Hestehospital.

På ridelinjen er der ved siden af undervisningen plads til en masse anderledes og sjove ting såsom: turridning, ponygames, hestefodbold, fastelavnsfest, kvadrilleridning, luciaoptog til hest. Når vi har en kørehest i stalden, har vi mulighed for en køretur i vores prærievogn, og når der er sne nok, kan vi køre med kane.

Pasning og staldvagt

At være på ridelinjen indebærer, at du også er med til at varetage den daglige pasning af alle hestene i skolens åbningstid. Det vil sige, at du tager del i udmugning, fodring o.a. praktisk arbejde i forbindelse med hele hesteholdet. Du skal derfor påregne at få en række staldvagter i løbet af året. Planen for staldvagterne udarbejder du sammen med ridelærerne.

Din sikkerhed

Vi rider altid med godkendt hjelm, sikkerhedsvest og korrekte støvler. Al omgang med hestene foregår ligeledes med hjelm. På Billeshave har du naturligvis også mulighed for at ride din hest i fritiden, dog først efter udstedelse af ridetilladelse og din turtilladelse.

Du skal som minimum kunne strigle hesten, sadle den op og af, kunne trække den til/fra mark samt ride på LD niveau. Disse adgangskrav er til for, at alle elever får mest ud af undervisningen på linjen.

Karina Nielsen

Ridelærer

Privatheste

Hvis du tager din egen hest med på efterskolen, har vi to muligheder til dig – løsdriftsplads eller boks på skolen.

Uanset hvad du vælger, skal din hest være vaccineret og ansvarsforsikret. Vi vil være behjælpelige med, at din hest bliver beskåret/skoet efter behov for egen regning. Din hest fodertjekkes flere gange i løbet af skoleåret og fodres med et godt foder samt wrap ad libitum.

Priserne for løsdrift/boks på skolen med selvpasserordning og skolens faciliteter er:

  • Stor hest: 1500 kr. pr. mdr.
  • Mellem hest/pony: 1200 kr. pr. mdr.
  • Islænder/lille pony: 900 kr. pr. mdr.

Priserne er eks. hestepasning i ferier, lejrskoleuge og på helligdage.

Du er velkommen til at tage din hest med hjem i ferierne, hjemrejse-weekender, ved lejrskoler, eller når skolen har lukket. Vælger du, at vi skal passe din hest, opkræver vi 200 kr. pr. døgn. Dette beløb er til at dække udgifterne til de hestepassere, som vi sørger for kommer på skolen og passer din hest. Vi kender alle hestepasserne rigtig godt og ved, at de er meget dygtige. Derfor er vi meget trygge ved denne ordning.

Skolens heste

Hvis du ikke medbringer din egen hest og skal ride på én af skolens heste, kan du leje enten hel- eller halvpart. For helpart koster det 2000 kr. pr. mdr inkl. undervisning, smed og dyrlæge. Det er kun dig, der rider og passer hesten. For halvpart er prisen 1200 kr. pr. mdr. – og du deler hesten med en anden.

Vi råder over forskellige hesteracer, der repræsenterer vores forskellige fokusområder. Blandt andet islandske heste, Frieser, Irish Cob, dansk varmblod og mange andre.

Du vil inden skolestart blive inviteret til en “ny elevdag”, hvor du aflægger en rideprøve for at finde det helt rigtige hestematch.

Tina Lund

Ridelærer

Underviserne

Vi har tre dygtige og erfarne undervisere på ridelinjen:

  • Christine er vores dressurunderviser. Hun har igennem mange år redet og uddannet unge heste helt op til PSG. Christine er ligeledes uddannet dressurdommer under DRF.
  • Karina har både redet dressur og spring, og har undervist i rideklub i mange år. Karina varetager springundervisningen.
  • Tina har fokus på islænderridningen og er pt. i gang med at uddanne sig til B-instruktør igennem Dansk Islandshesteforening.