Rugby

Det er ikke for tøsedrenge

Rugbylinjen på Billeshave Efterskole er for alle drenge og piger, som vil dyrke en hård fysisk sport, udfordre sig selv – og have det sjovt!

I rugby gælder det om at glemme sig selv og blive en del af et større fællesskab. Det sociale fællesskab fylder meget i rugbysporten, og det gør det også på Billeshave Efterskole. Vi spiller, træner og lever efter værdierne i dansk rugby: Passion, sammenhold, disciplin, respekt og fairplay.

På rugbylinjen træner vi tre gange om ugen – og derfor kan du nå at udvikle dig meget i løbet af et efterskoleår. Her går vi i dybden med de forskellige discipliner, og uanset om du er helt ny eller en erfaren rugbyspiller, kan du rykke dig rigtig meget her hos os!

Teknik, taktik, tackling og kontakt

Vi træner de basis-skills, man skal have som rugbyspiller, og derudover øver vi en masse teknik, taktik, tackling og kontakt.

I vinterhalvåret fokuserer vi på at blive klar til at spille en masse rugby. Derfor bruger vi en del tid på styrketræning og konditionsforbedring. Og når vejret så er til det, træner og spiller vi på skolens baner – både i timerne og i fritiden!

Vi deltager i løbet af året også i en række ungdomsturneringer under Dansk Rugby Union. Her får vi prøvet spillet af mod ungdomsspillere fra hele landet.

Bliv trænet af en professionel

Rugby-træningen bliver varetaget af Steve Atkins som har stor erfaring både som spiller og træner på divisionsniveau, og han er en del af elitesatsningen RAW – Rugby Alliance West. Steve kommer fra det store rugby-land New Zealand, og han har spillet på det danske landshold og været professionel rugbyspiller på højeste niveau i både Australien, England og Frankrig. I dag er han tilknyttet det danske U18-landshold som træner.

Steves store drivkraft er, at han elsker at være sammen med de unge og se deres udvikling. Både på banen og på efterskolen generelt. Han bruger rugby til at flytte dem og presse dem – og på den måde får man et helt specielt bånd til Steve, når man spiller på efterskolens rugby-hold.

Steve har i løbet af de fire år, han har været efterskolelærer, trænet flere elever op til at fortsætte på U18-landsholdet. Så hvis talentet, drømmen og viljen er til det, er der mulighed for at komme rigtig langt i Rugby-verden efter et år på Billeshaves rugbylinje.